TNT, Unilever en AirFrance/KLM handhaven leiderspositie in Dow Jones Sustainability Index

Uit de vandaag bekend geworden review van de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) blijkt dat de Nederlandse ondernemingen TNT en Unilever hun wereldwijde sectorleiderschap hebben geprolongeerd. TNT blijft super sector leider voor de sector "Industrial Goods & Services" en Unilever in de sector "Food & Beverage".

AirFrance/KLM is wederom sectorleider voor de sector "Travel & Leisure". Akzo Nobel, dat vorig jaar DSM passeerde, werd van de troon gestoten door BASF voor de sector "Chemicals". Ook Philips moest het veld ruimen voor een Duitse onderneming. adidas AG nam namelijk de koppositie over in de sector "Personal Household & Goods".
TNT heeft evenals vorig jaar van alle ondernemingen die opgenomen zijn in de DJSI het beste gescoord (92 punten op een schaal van 100).

Er werden geen nieuwe Nederlandse ondernemingen toegevoegd aan de DJSI. Wel werden ASML en Wereldhave verwijderd uit de DJSI Stoxx Index.

Share Button