Duurzaamheid als toverstok

Er zijn weinig hedgefondsen die duurzaamheid tot onderdeel maken van hun beleggingsstrategie. Het Amsterdamse Greenbay Investments is een van de pioniers

Voor de meeste hedgefondsmanagers heeft het woord duurzaam maar één betekenis: ze willen hun winsten zo bestendig mogelijk maken. Beleggingsstrategieën moeten absoluut rendement opleveren, in op- en neergaande markten, en dat jaren achtereen. Met milieuvriendelijkheid heeft het weinig te maken.

Maar dat gaat veranderen. Er is veel vraag onder beleggers naar hedgefondsen die duurzaamheid onderdeel maken van hun beleggingsstrategie, zegt Eurosif, een Europese vereniging van institutionele beleggers die het duurzame beleggen wil stimuleren. Voor hedgefondsmanagers die in dit gat in de markt willen springen zijn er volgens Eurosif ‘grote kansen’, aldus de vereniging in een rapport eerder deze maand.

Lees het volledige artikel via de link (alleen voor FD-abonnees)

Share Button