Beren kennen geen respect

Duurzame aandelenbeleggers worden even hard door de beren aangevallen als andere beleggers. Fiscaal gestimuleerd sparen en beleggen onttrekt zich aan de berenklauwen.

Aandelenmarkten discrimineren niet. Iedereen krijgt een klap, of het nu een ‘gewone’ of een duurzame belegger is. De duurzame belegger voelt net zo goed de ijskoude wind van de kredietcrisis door zijn portefeuille waaien, ook al houdt hij zich verre van de hebzucht en zelfoverschatting op Wall Street.

De aanhoudende crisis dreigt de snelle groei de afgelopen jaren van duurzaam sparen en beleggen (tijdelijk) tot staan te brengen. Het vermogen van aandelenfondsen staat onder druk van dalende koersen en oplopende terughoudendheid bij beleggers, spaarrekeningen voelen de scherp toegenomen concurrentie.

Het goede nieuws is dat duurzame aandelenfondsen ook weer mee naar boven zullen gaan, zodra de huidige crisis is uitgeraasd

Lees het volledige artikel via de link (alleen voor FD-abonnees)

Share Button