Annexum verkoopt kantoor aan Triodos Vastgoedfonds

Basaltveste heeft een kantoorpand aan de Blaeulaan 60 in Utrecht verkocht aan Triodos Vastgoedfonds. Basaltveste is een onroerendgoedfonds van Annexum. Zimmer Netherlands huurt het pand dat bestaat uit circa 1500 m2 bvo kantoor- en bedrijfsruimte.

TPN Vastgoedontwikkeling, ontwikkelaar van dit gebouw en initiatiefnemer voor deze transactie, start in december met uitbreiding van het pand. Hierdoor zal het gebouw in omvang verdubbelen. De uitbreiding is door TPN Vastgoedontwikkeling turn key verkocht aan Triodos Vastgoedfonds. De oplevering van de uitbreiding is naar verwachting in oktober 2009, waarna Zimmer Netherlands het geheel huurt voor een periode van 10 jaar.
Basaltveste bestaat uit drie panden in Arnhem, Utrecht en Zaandam. De prospectus geeft een te verwachten rendement aan van gemiddeld 10,4% per jaar. Stichting Bewaarder Basaltveste wordt beheerd door Annexum, specialist in beleggingen voor de particuliere en institutionele markt. Het totale belegd vermogen van Annexum bedraagt inmiddels meer dan € 650 miljoen.
Triodos Vastgoedfonds is een samenwerking tussen Triodos Fonds Management en Bouwfonds Asset Management. Het beleggingsfonds investeert in vastgoed met een meerwaarde op sociaal, milieu en cultureel gebied.
De aankoop voor Triodos Vastgoedfonds is begeleid door Bouwfonds Asset Management en DTZ Zadelhof.

Share Button