Unieke samenwerking duurzame partijen op Dag van de Belegger

Bron
VBDO

Op de Dag van de Belegger op 28 en 29 november presenteert de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) zich met acht andere duurzame partijen in de ‘VBDO – Duurzame Stand.’ Partners van de VBDO op deze dag zijn de ASN Bank, AXA-IM, F&C, Fortis, ING Bank, KPMG, Oikocredit en Triodos Bank. Deze samenwerking is uniek en laat zien dat ‘duurzaamheid’ in de volle breedte een vaste plaats heeft veroverd in de samenleving.

,,De VBDO krijgt op dit moment veel vragen over de kredietcrisis en duurzaam beleggen. Begrijpelijk, want door de financiële crisis is het interessant om te kijken hoe de duurzame fondsen zich ontwikkelen. Onze verwachting is dat door de ontwikkelingen op financieel-economisch gebied nu de vraag naar duurzame beleggingen en diensten zal toenemen, onder andere door de combinatie van een lager risico en hogere waardecreatie. Geldstromen bepalen nog steeds de kansen op een duurzame samenleving, maar de aandacht voor de combinatie van economische, ecologische én sociale waarden zal groter worden. De VBDO heeft acht partijen, die gezamenlijk de schouders zetten onder het streven naar een duurzame kapitaalmarkt, bij elkaar gebracht op het duurzaam paviljoen.

Op 28 november presenteert de VBDO de uitkomsten van haar onderzoek over ‘duurzaamheid en de kredietcrisis’. Het onderzoek bestaat uit drie delen: de visie van particuliere leden op de crisis, de mening van enkele experts en een rendementsvergelijking van klassieke en duurzame beleggingsfondsen. Het onderzoek is gefinancierd door de ASN Bank.

Naast de presentatie van het onderzoek lanceert de VBDO de ‘De Goed Geldwijzer’. Dit is een online instrument waarmee een particuliere belegger op basis van eigen criteria een shortlist krijgt van vijf duurzame beleggingsfondsen die meest bij hem passen.

De VEB, Vereniging van Effecten Bezitters, organiseert dit jaar voor de dertigste keer de ‘ Dag van de belegger’ in de RAI Amsterdam. Dit jaar, vanwege grote belangstelling, twee dagen lang. De VBDO nam dit voorjaar het initiatief om partijen die een duurzame dienst of product leveren en complementair aan elkaar zijn bij elkaar te brengen in een ‘duurzame stand,’ stand 12. Op beide beursdagen is er een ‘duurzame paneldiscussie’ in het auditorium met enkele van de duurzame partijen.

Share Button