Triodos profiteert van wantrouwen

Triodos Bank Nederland in Zeist ondervindt nauwelijks problemen van de kredietcrisis. Het afgelopen jaar is het aantal klanten met 20.000 gegroeid naar 110.000. Het toevertrouwde vermogen nam met 40% toe naar € 1 mrd.

Dat heeft Mathijs Bierman, de directeur van Triodos Bank Nederland, zojuist bekendgemaakt.

Menswaardige samenleving

Hij schrijft de snelle groei toe aan de filosofie van Triodos. ‘Het doel van onze bank is mensen te helpen bewust met geld om te gaan en samen te bouwen aan een menswaardige samenleving, waarin de levenskwaliteit verbetert. Dat gedachtegoed spreekt mensen aan, zo zien wij aan de aanmelding van nieuwe klanten in de afgelopen twee jaar.’Elke keer als de grootbanken in opspraak kwamen, zo laat Bierman in een grafiek zien, meldden zich duidelijk meer nieuwe klanten. De verwachting is dat het nieuws van ING – grote verliezen en gedwongen ontslagen – van vandaag weer tot meer klanten zal leiden.

Lees het volledige artikel via de link (alleen voor FD-abonnees)

Share Button