KCM introduceert nieuwe Duurzame Beleggingsoplossing

Bron
Kempen

Kempen Capital Management (KCM) lanceert samen met GES Investment Services (GES) uit Zweden een integrale Duurzame Beleggingsoplossing: engagement via beleggingsfondsen. Deze nieuwe propositie, die KCM ontwikkeld heeft, is gebaseerd op specialisatie en actieve dialoog.

"Door het integreren van duurzaamheidscriteria in het beleggingsbeleid sluit KCM aan op de doelstellingen van de UN Principles of Responsible Investments (PRI). Wij zijn verheugd om in deze Duurzame Beleggingsoplossing met GES samen te werken. GES is toonaangevend op het gebied van research voor Duurzaam Beleggen en heeft aansprekende resultaten behaald met haar engagement activiteiten. Bedrijven die in verband werden gebracht met betrokkenheid bij kinderarbeid, corruptie of schending van mensenrechten, hebben door samenwerking met GES hier verandering in aangebracht," aldus Paul Gerla, CEO Kempen Capital Management.

"De propositie die KCM ontwikkeld heeft, engagement via fondsbeheerders, is uniek in Europa. Wij zijn onder de indruk van de oplossing van KCM en zullen onze 17 jaar aan ervaring ten volle benutten om deze oplossing tot een succes te maken," aldus Magnus Furug(a0)rd, President GES Investment Services.

GES beoordeelt niet alleen de fondsen van externe managers, maar onderwerpt ook de door Kempen beheerde fondsen aan een kritisch onderzoek. Hierdoor levert KCM via de specialisaties Europese smallcaps, Europese onroerendgoedaandelen en hoog dividendstrategieën een actieve bijdrage aan de verbetering van corporate governance en de bewustwording van duurzaamheid.

KCM zal fondsbeheerders op voornamelijk financiële criteria blijven selecteren. GES gaat deze managers op duurzaamheidscriteria beoordelen en rapporteert haar resultaten aan KCM. GES zal fondsmanagers actief benaderen om verandering te bewerkstelligen indien deze beleggen in ondernemingen die in strijd handelen met internationale verdragen op het gebied van duurzaamheid. Deze methode, ook engagement genoemd, is de meest vergaande en intensieve vorm van duurzaam beleggen.

KCM rapporteert de resultaten van de beoordeling en de voortgang van de engagementactiviteiten door GES op kwartaalbasis aan haar cliënten. Hierdoor is KCM transparant naar haar beleggers.

Share Button