Bureau Veritas introduceert Green Rating(TM)

Bron
Veritas

Grote en veelal internationaal opererende onroerend goed organisaties – waaronder AEW Europe, AXA REIM en ING Real Estate – waren al gedurende langere tijd op zoek naar een methodiek, waarmee investeerders onderscheid kunnen maken in hun beleggingskeuze in relatie tot duurzaamheid van bestaande gebouwen in hun portfolio. Tegen deze achtergrond en concrete behoefte uit de markt ontwikkelde Bureau Veritas in nauwe samenwerking met haar partners AEW Europe, AXA REIM en ING Real Estate de Green Rating (TM) methodiek.

Green Rating (TM) is géén nieuw label maar een vergelijkingstool gericht op bestaande gebouwen. De methode stelt de intrinsieke kwaliteitsaspecten en verbetermogelijkheden met betrekking tot duurzaamheid centraal. Als zodanig kan de methodiek naast bekende labels als BREEAM en LEED en de EPC regelgeving worden toegepast als benchmarktool ongeacht de locatie. Eén van de grote voordelen van Green Rating (TM) is dat het wereldwijd voor alle gebouwen kan worden aangewend en niet hoeft te worden aangepast aan lokale situaties.

Essentie Green Rating (TM) en relatie met IPD Environment Code

De Green Rating (TM) methodiek stelt energieverbuik, CO2 uitstoot, waterverbruik, bereikbaarheid, gezondheid & welzijn en opslag en afvoer van afval centraal in een praktische en onafhankelijk uitgevoerde fysieke prestatiebeoordeling van bestaande gebouwen. De data die tijdens de assessments wordt verzameld wordt gearchiveerd bij het onafhankelijke en internationaal actieve IPD instituut.

Bureau Veritas was eerder nauw betrokken bij de ontwikkeling van de IPD Environment Code, een toonaangevende internationale richtlijn rondom duurzaamheid in relatie tot onroerend goed, die in samenwerking met ondermeer IPD (Investment Property Databank), Barclays en CBRE CB Richard Ellis tot stand is gekomen. Het merendeel van de parameters uit deze code zijn ook ondergebracht in de Green Rating (TM) methodiek.In samenwerking met haar business partners AEW Europe, AXA REIM en ING Real Estate heeft Bureau Veritas inmiddels een concrete aanzet gegeven voor de introductie en toepassing van Green Rating (TM) in de praktijk in Frankrijk, Spanje, Italië, Engeland en Duitsland en is hiermee tevens in Nederland van start gegaan.

Share Button