Kredietcrisis geeft impuls aan belangstelling voor duurzaamheid

De verschillen zijn indrukwekkend. Terwijl de breed samengestelde MSCI World Index sinds begin dit jaar met ruim 13% is gestegen, scoort de Dow Jones Sustainability Index in die periode een winst van bijna 16.5%. ‘Beleggers zijn volgens mij geschrokken van de crisis op de kredietmarkt’, zegt Hedwig Peters van Allianz Nederland Asset Management, dat de uitgifte van het Allianz Duurzaam Aandelenfonds verzorgt. ‘Duurzaamheid wordt voor hen een steeds belangrijkere overweging.’

Bedrijven die in de categorie duurzaam vallen, combineren een zo groot mogelijke winst met zorg voor de werknemers, voor het milieu en voor de samenleving. Het gaat deze ondernemingen niet alleen om het opjagen van de aandelenkoers, maar ook om de rol die zij spelen in de samenleving. Dit alles in de veronderstelling dat als duurzaamheid een belangrijk thema is bij een bedrijf, de resultaten op lange termijn beter zullen uitvallen.

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button