ASN en Oxfam Novib nauwer samen

ASN Bank en Oxfam Novib gaan intensiever samenwerken. Waar dat kan willen de partijen meer kennis uitwisselen en samenwerken op het vlak van communicatie en marketing.

Jeroen Jansen, directeur van ASN Bank, en Tom van der Lee, directeur Campagnes van Oxfam Novib, tekenden maandag 28 september een nieuwe overeenkomst om de samenwerking te intensiveren.

Renteschenkingspartner
ASN Bank en Oxfam Novib werken al samen sinds 1991. In dat jaar werd – toen nog – Novib ‘renteschenkingspartner’ van de Algemene Spaarbank Nederland. ASN-klanten konden de rente op hun spaarrekening rechtstreeks aan Oxfam Novib schenken.

ASN-Novib Fonds
In 1996 richtten beide organisaties het ASN-Novib Fonds op. Dit fonds financiert instellingen die kleine leningen verstrekken aan mensen in ontwikkelingslanden. In juni 2008 volgde de introductie van ASN Méérsparen. Met dit product steunen de bank en haar klanten projecten tegen kinderarbeid van onder meer Oxfam Novib.

Share Button