Roderick Munsters: Verantwoord ondernemerschap biedt beleggers ongekende mogelijkheden

Robeco is voorstander van verantwoord beleggen omdat we ervan overtuigd zijn dat goed ondernemingsbestuur en verantwoord ondernemerschap aandeelhouderswaarde toevoegen. Deze visie is in de afgelopen jaren een speerpunt geworden in de bedrijfsvoering van Robeco. Roderick Munsters, CEO van Robeco, geeft aan waarom hij deze benadering van beleggen zo belangrijk vindt.

Roderick Munsters, CEO Robeco Groep:

“Verantwoord ondernemerschap biedt beleggers ongekende mogelijkheden. En natuurlijk helpt de kredietcrisis mee de boodschap helder over te brengen. Snel geld is uit en verantwoord beleggen wint aan populariteit onder beleggers, politici en bankiers.”

Verantwoord beleggen is zeker niet nieuw voor Munsters. Als directeur Asset Management van pensioenfonds PGGM (1997-2005) en Chief Investment Officer van APG (All Pensions Group, 2005-2009), waar hij zo’n 25 Nederlandse pensioenfondsen onder zijn hoede had, hield hij zich actief bezig met het promoten van het thema verantwoord beleggen. We staan op dit moment echter op een keerpunt in de geschiedenis van verantwoord beleggen.

Munsters: “Verantwoord ondernemerschap biedt beleggers ongekende mogelijkheden. En natuurlijk helpt de kredietcrisis mee de boodschap helder over te brengen. Snel geld is uit en verantwoord beleggen wint aan populariteit onder beleggers, politici en bankiers.”

Lees het volledige interview via de link.

Share Button