Triodos beleggingsfondsen groeien 6% in eerste halfjaar 2010

De Triodos beleggingsfondsen zijn in de eerste zes maanden van 2010 met 6% gegroeid. Het totaal aan vermogen van de Triodos beleggingsfondsen onder beheer bedroeg op 30 juni 2010 EUR 1,7 miljard.

Deze groei is gerealiseerd ondanks het feit dat twee van Triodos meest succesvolle beleggingsfondsen tijdelijk gesloten zijn voor nieuwe beleggingen. De belangstelling om te beleggen in Triodos Groenfonds en Triodos Fair Share Fund is groot. Beide fondsen genieten fiscale voordelen, mits 70% van het fondsvermogen wordt belegd in officieel erkende projecten. Om de fiscale status niet in gevaar te brengen is de uitgifte van nieuwe aandelen begin 2010 tijdelijk opgeschort.
In nagenoeg alle andere beleggingssectoren is groei gerealiseerd. De belangrijkste stijgers waren Triodos Cultuurfonds, Triodos Vastgoedfonds, Triodos Microfinance Fund en Triodos Renewables Europe Fund.

Triodos Cultuurfonds groeide in de eerste zes maanden van 2010 met 14,9 %. Triodos Vastgoedfonds dat belegt in duurzame gebouwen, steeg met 21,2% in de eerste helft van 2010. Het fondsvermogen van Triodos Microfinance Fund groeide met 17,7% in dezelfde periode. Triodos Renewables Europe Fund dat belegt in duurzame energie in West-Europa, groeide met 44,1%.

De Triodos beleggingsfondsen bieden beleggers de mogelijkheid om direct te beleggen in duurzame sectoren. Deze sectoren variëren van microfinanciering, duurzame energie en biologische landbouw tot culturele instellingen, duurzaam vastgoed en fondsen die beleggen in beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld presteren op sociaal- en milieubeleid. De directie van de in Nederland gevestigde beleggingsfondsen wordt gevoerd door Triodos Investment Management, een 100% dochter van Triodos Bank.

Share Button