KPN en Corio toegevoegd en Royal Dutch Shell, Aegon en Heineken verwijderd uit Dow Jones Sustainability Index

Vandaag is de nieuwe samenstelling van de bekendste duurzaamheidsindex de Dow Jones Sustainability Index bekend gemaakt. KPN en Corio behaalden succes met hun MVO-inspanningen en werden toegevoegd aan de wereld index. Aegon en Heineken werden echter hieruit verwijderd.

De volgende Nederlandse ondernemingen zijn nu opgenomen in de Dow Jones Sustainability World Index: AkzoNobel, Corio, ING, Ahold, DSM, Philips, Randstad, Reed Elsevier, KPN, TNT, Unilever en Wolters Kluwer.

In de Dow Jones Sustainability Europe Index werd SMB Offshore opgenomen en ook hier Aegon en Heineken verwijderd. AkzoNobel, Crucell, ING, DSM, Philips, Randstad, Reed Elsevier, TNT, Unilever en Wolters Kluwer wisten zich in deze index te handhaven.

Maar liefst 4 Nederlandse ondernemingen behaalden de positie van "super sector leader": AkzoNobel (Chemicals), Philips Electronics (Personal & Household Goods), TNT
(Industrial Goods & Services) en Unilever (Food & Beverage)

Share Button