Drie Triodos-fondsen schorten handel op vanwege regeerakkoord

Het regeer- en gedoog akkoord noopt Triodos Investment Management de uitgifte en inkoop van aandelen en participaties in Triodos Cultuurfonds, Triodos Fair Share Fund en Triodos Groenfonds tot nader order op te schorten. Directe aanleiding hiervoor is het plan van het beoogde kabinet om de extra heffingskortingen van 1,3% voor groen beleggen, sociaal-ethisch beleggen, cultureel beleggen en beleggingen in durfkapitaal te laten vervallen.

Het is nu nog niet duidelijk of dit voornemen van het beoogde kabinet ook daadwerkelijk zal worden uitgevoerd. In afwachting daarvan vindt Triodos Investment Management het daarom noodzakelijk de beleggingsfondsen tot nader bericht te sluiten. Voor beleggers moet duidelijk zijn op welke fiscale voordelen zij nu en in de toekomst kunnen rekenen. Dat is nu niet het geval.

Share Button