VBDO: Kleine verzekeraars hebben geen duurzaam beleggingsbeleid

Bron
VBDO

Kleine verzekeraars hebben nog steeds geen aantoonbaar duurzaam beleggingsbeleid. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Verantwoord Beleggen door Nederlandse Verzekeraars 2010’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Het verantwoord beleggingsbeleid van de 29 grootste verzekeringsmaatschappijen in Nederland is geanalyseerd en daaruit blijkt dat de kleinere verzekeraars, bij elkaar goed voor een beheerd vermogen van circa 3 miljard euro, geen aantoonbare voortgang hebben geboekt ten opzichte van 2009.

Kleine verzekeraars hebben nog steeds geen aantoonbaar duurzaam beleggingsbeleid. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Verantwoord Beleggen door Nederlandse Verzekeraars 2010’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Het verantwoord beleggingsbeleid van de 29 grootste verzekeringsmaatschappijen in Nederland is geanalyseerd en daaruit blijkt dat de kleinere verzekeraars, bij elkaar goed voor een beheerd vermogen van circa 3 miljard euro, geen aantoonbare voortgang hebben geboekt ten opzichte van 2009.

Share Button