Responsible Investment Day op 27 september 2011

Dinsdag 27 september vindt de Responsible Investment Day plaats. Dit jaarlijks terugkerend evenement brengt de praktijk én de toekomst van verantwoord beleggen in beeld. Sprekers zijn o.a. Jan Terlouw, voormalig politiek leider, minister van EZ en befaamd kinderboekenschrijver en Klaus Tischhauser, CEO responsAbility, één van ‘s werelds grootste aanbieders van beleggingen met een sociale missie. Het is de vierde keer dat Double Dividend dit evenement organiseert. Vorig jaar was Ruud Lubbers één van de gastsprekers.

Waarom Responsible Investment Day?

De derde dag van september is Prinsjesdag, de dag waarop de boekhouding van Nederland onder de loep wordt genomen. De vierde dinsdag is de dag waarop we ons bewust zijn van de invloed die we op de samenleving hebben met ons kapitaal.
De macht van de financiële sector is de afgelopen decennia bovenmatig groot geworden en die macht wordt niet altijd op een verantwoorde manier gebruikt. Het is tijd om de lage moraal in de financiële sector te veranderen. Banken en beleggers kunnen verantwoordelijkheid nemen voor de impact van hun beslissingen en beleggingen. Door te kiezen voor verantwoord beleggen draagt de belegger bij aan duurzame oplossingen voor de huidige maatschappelijke uitdagingen.

Double Dividend gelooft dat er voldoende kapitaal en technologische oplossingen beschikbaar zijn om de wereld duurzaam te maken. Beleggen in bedrijven die bijdragen aan een socialere wereld of een schoner milieu vertaalt zich in betere kansen voor toekomstige generaties. Te denken valt aan beleggingen duurzame bedrijven of in sectoren als duurzame energie, duurzame landbouw en bosbouw en microfinanciering. En beleggen in dergelijke bedrijven levert inmiddels wel degelijk financieel rendement op.

Met dit seminar brengt Double Dividend belangrijke spelers op het gebied van verantwoord beleggen bij elkaar om de praktijk en de toekomst van verantwoord beleggen met elkaar in beeld te krijgen.

Over Double Dividend

Double Dividend is een AFM geregistreerde beleggingsonderneming en biedt vermogensadvies en consultancy
op het gebied van verantwoord beleggen. Initiatiefnemers zijn Floris Lambrechtsen en Ward Kastrop die hun talent inzetten om te werken aan een duurzame financiële wereld. Double Dividend staat voor een combinatie van financieel en maatschappelijk rendement. Klanten zijn stichtingen, pensioenfondsen, banken, ontwikkelingsorganisaties en vermogende particulieren.

Share Button