LTO: behoud belastingkorting groen beleggen

LTO Nederland dringt bij de Tweede Kamer aan op het behoud van het belastingvoordeel voor mensen die ‘groen beleggen’. Volgens de belangenorganisatie komen investeringen van boeren in gevaar als het kabinet dit voordeel blijft afbouwen.

Heffingskorting
Mensen die geld steken in groene fondsen van banken, krijgen dit jaar nog een heffingskorting van 1 procent. Boeren maken gebruik van die fondsen bij onder meer het opwekken van duurzame energie of biologische landbouw. De heffingskorting was vorig jaar nog 1,2 procent en zal volgend jaar uitkomen op 0,7 procent.

Volgens voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland is de regeling zeer effectief: "Met 1 euro aan overheidsgeld in de vorm van belastingvoordeel wordt ruim 50 euro aan investeringen mogelijk gemaakt."

Maat hoopt dat Tweede Kamer ingrijpt bij de bespreking van het Belastingpakket 2012. Hij wijst op de "green deal" die de regering sloot met het bedrijfsleven en natuurorganisaties. Daarbij is ook afgesproken dat er onderzoek komt naar het ondersteunen van "duurzame initiatieven" door fiscale maatregelen.

Share Button