Windenergie in Vlissingen met financiering ASN Bank

Bron
ASN Bank

De ASN Bank verzorgt de financiering van 14,8 miljoen euro voor vier nieuwe windturbines in Vlissingen. De financiering vindt plaats vanuit het ASN Groenprojectenfonds. Met deze lening vervangt Bevordering Windenergie Nederland B.V. vier bestaande turbines door hogere windmolens met een vermogen van ieder drie megawatt. De jaarlijkse opbrengst bedraagt 35 miljoen kilowattuur (kW).

Dat hebben de ASN Bank en Henk Bouma, directeur van Bevordering Windenergie Nederland B.V., op vrijdag 17 februari 2012 bekend gemaakt. Op 1 april 2012 wordt gestart met de sloop van de huidige windturbines. In het eerste kwartaal van 2013 zijn de nieuwe windmolens volledig in gebruik.

Eerste particuliere windpark
Op de locatie aan de Westerschelde waar de windmolens komen te staan, is in 1988 het eerste particuliere windpark in Nederland gebouwd. Dit bestond uit dertien Bouma-windturbines van 160 kilowatt en twee van 250 kilowatt. In 2009 maakte een nieuw bestemmingsplan het mogelijk om hogere windturbines te bouwen. Op basis daarvan zijn de plannen uitgewerkt om vier van de bestaande Bouma-windturbines te vervangen door nieuwe, hogere windmolens met meer capaciteit.

Share Button