PGGM verwerft belang in omvangrijk Mexicaans windpark

Bron
PGGM

Het PGGM Infrastructure Fund verwerft namens de institutionele klanten van PGGM een belang van 33,75procent in het nog te realiseren onshore windmolenpark Mareña Renovables (396 MW) in Oaxaca, Mexico. Naar verwachting wordt dit grootste windmolenpark van Latijns Amerika in het najaar van 2013 in gebruik genomen.

Naast PGGM nemen Macquarie Mexican Infrastructure Fund en Mitsubishi Corporation een belang van respectievelijk 32,5 procent en 33,75 procent in het windmolenpark. Afnemers van de stroom uit het park zijn de Mexicaanse bottelarij, FEMSA en Heineken Mexico. Het toekomstige windpark is gelegen in een van de meest windrijke streken van Latijns Amerika en kan dankzij een relatief hoge lokale energieprijs zonder subsidies worden geëxploiteerd.

Henk Huizing, Hoofd Infrastructuur PGGM:”Wij zijn blij met deze nieuwe directe belegging in duurzame energie, die geheel in lijn is met de ESG-criteria in het beleggingsbeleid van onze institutionele klanten. Lange termijn afnamecontracten bieden stabiele inflatiegerelateerde kasstromen die uitstekend aansluiten bij de verplichtingen van onze klanten. Namens onze klanten investeerden wij eerder direct in het offshore windpark Walney voor de Britse kust, dat onlangs is opgeleverd”

Share Button