ChristenUnie: maak financieel beheer gemeente Utrecht duurzaam

Zowel bij de aanbestedingen als bij het bankieren wil de ChristenUnie dat Utrecht duurzamer gaat werken. Mirjam Bikker(fractievoorzitter) deed deze suggestie tijdens de raadscommissie over de financiën 2013. In het aanbestedingsbeleid van de gemeente is ruimte om maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid goed te verankeren.

De ChristenUnie vindt duurzaam sparen en beleggen belangrijk. In 2010 nam de gemeenteraad een amendement van de ChristenUnie aan dat opriep tot maatschappelijk en duurzaam bankieren. Twee jaar later is Bikker benieuwd wat de resultaten zijn. ‘Bovendien zie ik kansen op het gebied van de aanbestedingen. Ik ben daarom blij dat de wethouder hiermee aan de slag gaat. In de lente van 2013 komt het college nu met voorstellen. Utrecht kan een voortrekker worden op dit gebied.’

Share Button