Beleggingsbedrijf ASN Bank beheerder Energiefonds Overijssel

Het beleggingsbedrijf van de ASN Bank wordt de beheerder van het Energiefonds Overijssel van 250 miljoen euro. Het beleggingsbedrijf werkt hierbij samen met Royal HaskoningDHV en Start Green Venture Capital. Het samenwerkingsverband kwam als beste aanbieder naar voren uit de Europese aanbesteding. Ondernemers en woningcorporaties kunnen vanaf medio januari bij het fonds terecht voor informatie over financiering of investeringen in nieuwe energiebronnen zoals biomassa, zon en aardwarmte

Duurzame vormen van energie moeten in 2020 20% van de totale energiebehoefte in provincie Overijssel voorzien. Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie: "Het Energiefonds Overijssel biedt ondernemers en woningcorporaties de mogelijkheid om hun projecten op het gebied van energiebesparing en het produceren van nieuwe energie te financieren. Niet op de traditionele manier met subsidies maar door leningen, participaties en garanties".

Rendement

Het Energiefonds Overijssel wil daarmee realiseren dat alle investeringen worden terugbetaald of terugverdiend. Het fonds beoogt een financieel rendement van 2%. Daarnaast wil de provincie de innovatiekracht bij bedrijven in Overijssel bevorderen. Tevens betekent dit een impuls voor de werkgelegenheid. Rietkerk: "De doelstelling van de provincie en van de samenwerkingspartners sluiten naadloos op elkaar aan: Investeren in duurzaamheid loont."

Laagdrempelig

Bas Jan Blom, directeur ASN Beleggingsfondsen van de ASN Bank: "De ASN Bank wil de duurzaamheid in de samenleving bevorderen. Duurzame energie opwekken en energie besparen zijn daarmee doelen die wij graag helpen verwezenlijken. Samen met onze samenwerkingspartners Royal HaskoningDHV en Start Green Venture Capital hebben we de juiste middelen en kennis om een laagdrempelig en toegankelijk fonds te ontwikkelen. Dat biedt ondernemers de mogelijkheid een bijdrage aan duurzame ontwikkeling te leveren. Daarmee hebben we hetzelfde doel als de provincie Overijssel."

Oprichtingsvergadering

Op dinsdag 13 november 2012 vindt de officiële oprichtingsvergadering van het Energiefonds plaats. Op die datum schetsen de provincie en de ASN Bank de grote lijnen van het fonds. Ook treedt de raad van commissarissen aan.

Share Button