CBRE Global Investors Dutch Retail Fund en Corio slepen duurzame awards in de wacht

Bron
VBDO

Met awards voor duurzaamste beursgenoteerde vastgoedfonds voor Corio en duurzaamste niet-beursgenoteerde vastgoedfonds voor CBRE Global Investors Dutch Retail Fund wil de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) zijn waardering uitspreken voor de leiders op het gebied van transparantie over duurzaamheidsdoelstellingen bij Nederlandse vastgoedfondsen.

De prijzen worden uitgereikt aan de twee vastgoedfondsen die koploper zijn op het gebied van het implementeren en rapporteren van duurzaamheidscriteria. Dit is volgende de beleggersvereniging belangrijk omdat door meer transparantie de belegger een betere keuze kan maken voor een vastgoedfonds dat in lijn is met het eigen duurzaamheidsbeleid.

Namens Corio nam Lara Muller (Head of CSR) de Award in ontvangst en namens CBRE Global Investors Dutch Retail Fund nam Asset Manager Retail & Sustainability Martijn Vlasveld de honeurs waar voor het duurzaamste niet-genoteerde vastgoedfonds.

Lara Muller laat weten: “Voor Corio is duurzaamheid in de breedste zin integraal onderdeel van de missie om Favourite Meeting Places te creëren, relevante en betekenisvolle plekken die duurzaam zijn in ieder opzicht: sociaal, ecologisch, esthetisch en economisch. Wij zijn daarom verheugd en trots deze prijs in ontvangst te mogen nemen en zien dit als een aanmoediging voor alle Corio mensen die hier met toewijding en passie iedere dag aan werken.”

"Wij hebben als CBRE Global Investors de ambitie om de leidende aanbieder van duurzame niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen in Nederland te zijn. We zijn daarom ook heel verheugd dat zowel ons woning-, kantoren en winkelfonds zijn genomineerd. Dit laat ook zien dat goede financiële resultaten hand in hand kunnen gaan met goede prestaties op het gebied van duurzaamheid en is een grote stimulans om op deze weg door te gaan."

Genomineerden 2012

De volgende drie vastgoedfondsen waren genomineerd voor het duurzaamste beursgenoteerde vastgoedfonds 2012: Corio, Triodos Vastgoedfonds en Unibail Rodamco

In de categorie duurzaamste niet-beursgenoteerde vastgoedfonds 2012 waren genomineerd: CBRE Global Investors Dutch Office Fund, CBRE Global Investors Dutch Retail Fund en CBRE Global Investors Dutch Residential Fund.

De Awards werden op 28 november uitgedeeld door VBDO directeur Giuseppe van der Helm op het Vastgoed en Energie Congres van het Vastgoedjournaal.

Share Button