Fiscaal regime groen beleggen 2013

Belegt u of uw fiscale partner in 2013 geld in een groenfonds? Dan krijgt u de korting voor groene beleggingen. Groene beleggingen zijn beleggingen in fondsen die door ons zijn erkend en die investeren in projecten voor milieubescherming.

De heffingskorting voor groene beleggingen wordt berekend over maximaal de vrijstelling die u gebruikt bij het bepalen van uw belastbaar inkomen in box 3 (sparen en beleggen). De heffingskorting is 0,7% van uw vrijstelling in box 3. Wij berekenen de heffingskorting automatisch bij het vaststellen van uw aanslag.

Vrijstelling box 3

Hebt u in 2013 groene beleggingen? Dan geldt op de peildatum 1 januari 2013 een vrijstelling tot een gezamenlijke waarde van maximaal € 56.420.

Fiscale partner

Hebt u heel 2013 een fiscale partner? Dan is de gezamenlijke vrijstelling maximaal € 112.840. U verdeelt de heffingskorting op dezelfde manier als de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen. Geeft u bijvoorbeeld 3/4 van de gezamenlijke grondslag aan? Dan krijgt u ook 3/4 van de heffingskorting. Als de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen nul is, krijgt degene met het hoogste verzamelinkomen de heffingskorting. Is het verzamelinkomen van u en uw fiscale partner even hoog? Dan krijgt de oudste van u beiden de heffingskorting.

Share Button