Double Dividend lanceert met succes duurzaam aandelenfonds

Double Dividend lanceert deze week een eerste wereldwijd duurzaam aandelenfonds met een vermogen van EUR 7,4 miljoen, waarbij duurzaamheid voorop staat, zonder concessies te doen aan het financiële rendement.

Beleggers zijn stichtingen, vermogende particulieren en de partners zelf. Het fonds belegt in de koplopers op het gebied van duurzaamheid waarbij de analyse van financiële en duurzaamheidscriteria volledig geïntegreerd is.

De portefeuille is gefocust op 25 tot 50 kwaliteitsaandelen met een goede spreiding over landen en sectoren. De geselecteerde ondernemingen spelen in op de belangrijke uitdagingen van deze wereld op het gebied van klimaat & energie, ecosystemen & natuurlijke hulpbronnen en welzijn. Het gaat om bedrijven die bewust zijn van hun maatschappelijke rol en investeren in duurzame oplossingen. In combinatie met een stabiele winstgevendheid zorgt dit voor het weerbare karakter van de portefeuille.

Ward Kastrop en Remco Vinck zijn de portefeuillemanagers van het fonds, terwijl Floris Lambrechtsen de duurzaamheidsanalyse voor zijn rekening neemt. Het fonds sluit aan bij de vraag in de markt en bevestigt de ambitie van Double Dividend om vooruitstrevend te zijn op het gebied van duurzaam vermogensbeheer.

Share Button