Erik Breen in dienst bij Triodos Investment Management

Triodos Investment Management is verheugd te kunnen aankondigen dat de heer Erik Breen, voormalig hoofd Verantwoord Beleggen bij Robeco vanaf 1 januari 2014 bij haar in dienst treedt.

Triodos wil duurzaam beleggen op de beurs (Socially Responsible Investing (SRI)) verder ontwikkelen. Dhr. Breen zal het SRI team van Triodos Investment Management komen versterken en zich vooral richten op innovatie en ontwikkeling.

Triodos Investment Management beheert al meer dan 15 jaar met succes beleggingsfondsen die beleggen in beursgenoteerde ondernemingen volgens strikte duurzaamheids- en financiële criteria. SRI maakt de laatste jaren een sterke ontwikkeling door. Steeds meer beleggers kiezen voor deze variant van beleggen op de beurs. De vier Triodos SRI fondsen maken daarom ook al jaren een sterke groei door (40% groei in de periode ultimo 2011 tot ultimo juni 2013).

Erik Breen: “Ik voel me persoonlijk zeer aangetrokken tot de missie en cultuur van Triodos Bank. Ik wil met mijn ruime ervaring graag bijdragen aan een volgende stap in duurzaam beleggen.”

Erik Breen is tevens lid van de Board of Governors en Vice Chair van ICGN (International Corporate Governance Network), lid van het dagelijks bestuur en penningmeester van Eumedion, en lid van de Council van IIRC (International Integrated Reporting Council).

Share Button