Nieuw: Kempen Garantie Certificaat Ethical Europe 13-24

Van Lanschot en Kempen introduceerden op 9 september 2013 een nieuw Garantie Certificaat (open tot 27 september 2013). Wij nodigen u uit om te bespreken of dit Certificaat voor u een passende belegging is.

Kans op extra rendement

Met het nieuwe Certificaat kunt u veilig proberen extra rendement te realiseren. Momenteel is het rendement dat u kunt behalen op relatief veilig geachte obligaties, zoals van de Nederlandse Staat, vaak niet voldoende om de koopkracht van uw vermogen in stand te houden. Dit rendement ligt lager dan de som van de huidige inflatie en de vermogensrendementsheffing in Box 3.

Verantwoord beleggen

Het Certificaat belegt in de Ethical Europe Equity Index. Als de koers van deze index stijgt, dan ontvangt u op einddatum 100% van de stijging. De index bestaat uit 30 liquide Europese aandelen en is samengesteld op basis van zowel ethische als financiële criteria. De ethische selectie (milieu, sociale zaken en governance) gebeurt in samenwerking met Vigeo en Forum Ethibel, twee Europese experts op het vlak van verantwoord ondernemen. Door de financiële criteria bestaat de index uit aandelen met een hoge liquiditeit, een bovengemiddeld dividendrendement en een lage volatiliteit.

Een veilige belegging

Het Certificaat heeft een looptijd tot 15 januari 2024 en is dagelijks verhandelbaar. Het biedt op de einddatum volledige bescherming tegen een koersdaling van de Ethical Europe Equity Index. Het keert op einddatum minimaal 100% uit van uw nominale inleg. Deze bescherming wordt gerealiseerd doordat een deel van uw inleg wordt belegd in een zero coupon obligatie van de Nederlandse Staat met een vergelijkbare looptijd als het Certificaat.

Share Button