Dag van het Ethisch Beleggen

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat het eerste duurzame aandelenfonds van Nederland werd gestart: het ASN Duurzaam Aandelenfonds. Daarom nodigt ASN Bank geïnteresseerden uit om tijdens de dertiende Dag van het ethisch beleggen mee te denken over de wereld van morgen. Over de toekomst en het belang van een duurzame wereld, de rol van creativiteit en samenwerking daarbij. En vooral over de rol die beleggen, bankieren en ondernemen hierin spelen. BKB adviseert en ondersteunt ASN Bank bij de programmering en organisatie van de Dag van het ethisch beleggen.

ASN Bank is de grootste duurzame bank van Nederland. Sinds de oprichting in 1960 is haar belangrijkste doel te streven naar een rechtvaardige en duurzame samenleving. Daarom maakt ze duurzame keuzes voor investeringen van het spaar- en beleggingsgeld. Tijdens de Dag van het ethisch beleggen toont ASN de zoektocht van het fonds: de geleerde lessen, de dilemma’s en de heldere keuzes die het uiteindelijk maakt. Die keuzes gaan niet alleen over beleggen, maar over brede maatschappelijke vraagstukken.

Programma & aanmelden
Wat is het resultaat van duurzaam beleggen, bankieren en ondernemen? Welke keuzes brengt het met zich mee en wat levert het op? Tijdens de Dag van het ethisch beleggen kunnen deelnemers zich laten inspireren door wetenschappers, economen, journalisten, denkers en ondernemers die met hen in discussie gaan over deze en andere vragen. Bezoekers kunnen onder meer kiezen uit lezingen van vooraanstaande wetenschappers, diepte-interviews met experts uit de wereld van duurzaamheid en enerverende pitches van duurzame ondernemers.

Gastsprekers zijn onder anderen Redmond O’Hanlon, Bas Heijne, Teun van de Keuken, Willemijn Verloop en Leon Verdonschot.

De Dag van het ethisch beleggen 2013 vindt plaats op zaterdagmiddag 30 november van 13.30 tot 18.00 uur in de Kromhouthal in Amsterdam.

Share Button