ING IM breidt sustainable equity strategie uit met nieuw fonds

ING Investment Management International (ING IM) heeft een nieuw European Sustainable Equity fonds gelanceerd. Het nieuwe fonds is gebaseerd op een succesvol institutioneel product met een trackrecord van 9 jaar. ING IM ziet een groeiende vraag naar duurzame beleggingen. Haar sustainable equity strategie heeft zich in de afgelopen twee jaar verviervoudigd.

Het ING (L) Invest Europe Sustainable Equity fonds werd eind december gelanceerd en belegt in een gediversifieerde portefeuille van duurzame aandelen. De strategie combineert risico’s en mogelijkheden met betrekking tot milieu, sociale en governance (ESG) factoren met een grondige financiële analyse van ondernemingen.

“Wij denken dat het een goed moment is om te beleggen in Europese aandelen en wij geloven dat duurzaamheid een belangrijke waarde verhogende factor is,” aldus Hendrik-Jan Boer, Head of Sustainable Investments bij ING IM. “Het is een van de belangrijkste aspecten waarmee de kwaliteit van een onderneming bepaald kan worden. Wetenschappelijk- en marktonderzoek wijst er steeds meer op dat aandacht voor de kwaliteit van ESG factoren de winstgevendheid en de concurrentiepositie van een onderneming, en daarbij ook het rendement op de aandelenportefeuille, een impuls kan geven.”

De portefeuille van de strategie is samengesteld uit 50 tot 90 bedrijven. Het team streeft ernaar om de beste aandelen per sector te selecteren en wijst een groot deel van het risicobudget toe aan aandelenselectie. Het fonds ambieert een outperformance van de MSCI Europe Net Index met 2% per jaar.

Hendrik-Jan Boer concludeert: “De lancering van dit nieuwe fonds is een reactie op de toenemende vraag van klanten naar diverse duurzame producten. Uit recent onderzoek van ING IM blijkt dat drie kwart van de beleggers gelooft dat ecologisch en maatschappelijk verantwoord ondernemen – evenals het aanmoedigen van een goed bestuur – van belang is voor de toekomst van het beleggingswezen. Naast onze duurzame fondsen blijven wij ook de mogelijkheid bieden om aparte mandaten op te zetten die overeenkomen met specifieke ESG voorkeuren van klanten.”

Het ING Europe Sustainable Equity fonds is gelanceerd met een startvermogen van 40 miljoen euro. Het is een in Luxemburg gevestigd UCITS fonds, die open staat voor particuliere en institutionele beleggers uit geheel Europa en Azië. ING IM was met de lancering van haar eerste duurzame strategie in april 2000 een pionier in de Europese markt. De duurzame strategieën van ING IM hebben inmiddels een totaal beheerd vermogen van 1,15 miljard euro.

Share Button