ASN Duurzaam Aandelenfonds genomineerd voor Morningstar Award 2014

Het ASN Duurzaam Aandelenfonds is genomineerd voor Morningstar Award 2014 in de categorie ‘Aandelen wereldwijd’. Ook het ASN Duurzaam Mixfonds is genomineerd in de categorie ‘mixfondsen neutraal’.

Naast het ASN Duurzaam Aandelenfonds is ook een fonds van Robeco genomineerd in de categorie aandelen wereldwijd. Volgens San Lie, hoofd research van Morningstar Benelux, is het uniek in de afgelopen tien jaar dat twee van de drie genomineerden een Nederlandse oorsprong hebben.

Financials uitgesloten

‘ASN Duurzaam Aandelenfonds behaalde vorig jaar een rendement van 30,56 procent’, aldus Lie. ‘Maar ook op langere termijn heeft het fonds het goed gedaan.’ Hij wijst op de strikte manier van beleggen die ASN hanteert. ‘Gehele sectoren worden uitgesloten. Zo doen financials niet mee.’ Dit is volgens Lie meteen het manco van het fonds: de goede score is voor een groot deel toe te schrijven aan de uitsluiting van financiële instellingen.

Share Button