Eneco maakt van Beursplein grootste windmolenpark van Nederland

Om aandacht te vragen voor de introductie van HollandseWind Certificaten, heeft Eneco vanochtend met 1000 windmolens het Beursplein in Amsterdam omgetoverd tot een windmolenpark. De HollandseWind Certificaten vormen een nieuw laagdrempelig duurzaam investeringsprogramma, dat bestaat uit in totaal 400.000 obligaties van 25 euro in windpark De Beemden, een 100% dochter van Eneco. Iedere Nederlander vanaf 18 jaar, klant of geen klant van Eneco, kan nu voor een laag bedrag ervaren wat investeren in windmolens oplevert. De rente is minimaal 2,5% en naarmate de wind harder waait, kan dit oplopen tot 3,5%.

Voor Eneco is de introductie van HollandseWind Certificaten een belangrijke stap om heel Nederland kennis te laten maken met windenergie. Erik van Engelen (directeur commercie, Eneco): ‘Om energie constant beschikbaar én betaalbaar te houden, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zelf aan de slag gaan met duurzame energie. Dat kan bijvoorbeeld door duurzame energie af te nemen, het zelf op te wekken en nu dus ook door mee te investeren in windmolens’.
Er zijn in totaal 400.000 HollandseWind Certificaten beschikbaar. Per persoon kunnen er maximaal 100 worden aangeschaft, zodat er zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen. De looptijd van de obligaties is vijf jaar, maar ze kunnen zonder kosten op ieder moment worden terug verkocht. Meer informatie over het investeringsprogramma, is te vinden op de website van Eneco: www.eneco.nl/windcertificaat

Meer rente bij meer wind
Eneco kan bij hogere gemiddelde windsnelheden op jaarbasis meer windstroom produceren en wil dat certificaathouders daarvan mee profiteren. De jaarlijkse rente is minimaal 2,5%, maar kan oplopen tot 3,5%. De hoogte van dit windrendement is afhankelijk van de gemiddelde windsnelheid (meter/seconde) in Nederland in een jaar, gemeten vanaf 1 juli door het KNMI De Bilt.

Windpark de Beemden
Eneco kan met de opbrengsten van de obligatieverkoop een lening van Windpark de Beemden aflossen. Hierdoor komt er sneller geld vrij dat opnieuw geïnvesteerd gaat worden in duurzame windenergieprojecten. Windpark de Beemden is een samenvoeging van drie windparken, die vlak bij elkaar liggen ten westen van Etten-Leur, te weten windpark Zwartenbergseweg, windpark Hoevensche Beemden en windpark Laaksche Vaart. Bij elkaar 15 windmolens, die windstroom opwekken voor ruim 20.000 huishoudens. Windpark Laaksche Vaart wordt op dit moment gebouwd.
Eneco heeft als missie duurzaam, decentraal en samen. De introductie van HollandseWind Certificaten sluit hier op aan. Ook in België voert Eneco deze missie door. Dat leidde onlangs tot de introductie van Eneco Invest, een groene obligatie voor alle Eneco-klanten in België.

Share Button