ABP investeert 6 keer meer in groene beleggingen

Bron
ABP

In de eerste drie kwartalen van 2014 heeft ABP voor 230 miljoen euro geïnvesteerd in groene beleggingen via zogenaamde groene obligaties. In januari hadden wij twee van deze groene beleggingen, ter waarde van bijna 45 miljoen euro. Inmiddels zijn het er elf, met een totale waarde van 273 miljoen euro. Dat is 6 keer meer dan begin dit jaar.

Windmolens en kleine leningen

Met deze groene beleggingen dragen wij bij aan een groot aantal duurzame projecten over de hele wereld. Zo wordt ons geld ingezet voor windmolenparken in Nicaragua en India. Ook dragen we bij aan kleine leningen voor ondernemers in Cambodja en Sri Lanka. Dichterbij huis zijn we betrokken bij infrastructurele werken om Nederland te beschermen als de waterspiegel stijgt.

Onderdeel van beleggingsbeleid

De groene beleggingen passen prima in ons duurzaam beleggingsbeleid. Eind 2013 had ABP ongeveer 14,5 miljard euro hierin geïnvesteerd. In september kondigden we op de Klimaattop in New York al aan onze beleggingen in duurzame energie uit te breiden.

Share Button