Robeco Duurzaam Aandelen N.V. fuseert met RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities

Onlangs heeft Robeco de twee fondsen Robeco Duurzaam Aandelen N.V. fonds en het RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities fonds gefuseerd.

Robeco werkt voortdurend aan verdere ontwikkeling en innovatie op het gebied van duurzaam beleggen. De samenwerking met RobecoSAM, een van ’s werelds meest toonaangevende vermogensbeheerders op het gebied van duurzaam beleggen, heeft duurzaam beleggen bij Robeco naar een hoger niveau gebracht. De verschuiving van de focus op aanvankelijk één specifiek duurzaam aandelenfonds naar de integratie van kennis en expertise op het gebied van duurzaamheid in het volledige service- en productaanbod van Robeco is een van deze ontwikkelingen.
Hieruit voortvloeiend heeft Robeco nu het voornemen om het Duurzaam Aandelen fonds en het Quant Sustainable Global Equities fonds te fuseren. De beleggingsstrategie van RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities is hierbij leidend en verandert niet door de samenvoeging. Het Quant Sustainable Global Equities fonds gebruikt net als het Duurzaam Aandelen fonds het duurzaamheidsonderzoek van RobecoSAM als belangrijkste input voor de portefeuillesamenstelling. Daarnaast maakt het Quant Sustainable Global Equities fonds ook gebruik van Robeco´s kwantitatieve (modelmatige) aandelenselectiemethodiek, waardoor beleggers straks kunnen profiteren van twee van Robeco’s kern kwaliteiten: duurzaam beleggen én kwantitatief beleggen.
Martine Snoek, Head of Group Product Development bij Robeco: “Evolutie op het gebied van duurzaam beleggen houdt in dat ook ons service- en productaanbod moet kunnen mee-evolueren. Wij monitoren doorlopend en nauwkeurig de gevolgen van ontwikkelingen in duurzaam beleggen en zijn er van overtuigd dat deze fusie een goede oplossing is voor onze klanten. Met RobecoSAM Quant Sustainable Global Equities bundelen we sterke expertises van Robeco en bieden we beleggers de mogelijkheid om tegen lagere kosten zowel vanuit duurzaam perspectief, maar ook gerelateerd aan een breed gebruikte benchmark, wereldwijd in aandelen te beleggen.”

Share Button