Fondsen DoubleDividend naar Euronext

DoubleDividend noteert per 2 januari 2015 twee beleggingsfondsen op Euronext Fund Service. Het betreft het DD Equity Fund en het DD Property Fund N.V. DoubleDividend maakt zo gebruik van de betere toegankelijkheid en zichtbaarheid die de beursnotering biedt.

“De notering op Euronext is een belangrijke stap voor de beleggingsfondsen van DoubleDividend. Als echte beleggers zijn we vooral bezig met de performance en de kwaliteit van de portefeuille. Nu ons track record sterk en lang genoeg is willen we een breder publiek toegang tot de fondsen bieden. Door de notering op Euronext worden de fondsen op veel handelsplatformen van banken en brokers beschikbaar en daarmee toegankelijk voor iedereen.”, aldus Marian Hogeslag, partner bij DoubleDividend.

DD Equity Fund belegt in een wereldwijd gespreide portefeuille van kwaliteitsondernemingen die voorop lopen op het gebied van duurzaamheid. De analyse op financiële- en duurzaamheidsaspecten is volledig geïntegreerd. Het fonds streeft naar een rendement van 8% gemiddeld per jaar op lange termijn en heeft geen benchmark. Het fonds is in april 2013 opgericht en heeft in 2014 een rendement behaald van 15%.

DD Property Fund is een duurzaam vastgoedaandelenfonds met een focus op Europa. Het fonds heeft een rendementsdoelstelling van 5% – 7% gemiddeld per jaar en streeft naar een consistent, licht groeiend dividend. Er is een focus op de lange termijn en het fonds heeft geen benchmark. DD Property Fund is opgericht in 2004 als ActivInvestor Real Estate N.V. en heeft in 2014 een rendement behaald van 19%.

Over DoubleDividend

DoubleDividend Management B.V. is specialist op het gebied van duurzaam beleggen en is beheerder van beleggingsfondsen en biedt vermogensbeheer op maat aan. DoubleDividend belegt met de overtuiging dat duurzaamheid een positieve bijdrage levert aan het risico- rendementsprofiel van een beleggingsportefeuille. DoubleDividend Management B.V. heeft een Wft (Wet op het financieel toezicht) –vergunning en is een onafhankelijke partnership met ruime beleggingservaring. Het vermogen onder beheer bedraagt momenteel circa EUR 60 miljoen.

Share Button