ASN Groenprojectenfonds weer open

Bron
ASN Bank

Met ingang van woensdag 14 januari 2015 om 15.00 uur kunt u weer participaties in het ASN Groenprojectenfonds aankopen. Het fonds belegt in groenprojecten: initiatieven om natuur te behouden en het milieu te verbeteren, zoals duurzame woningbouw en milieuvriendelijke energiebronnen. Op 25 november 2014 sloot het ASN Groenprojectenfonds tijdelijk voor de aankoop van nieuwe participaties.

Waarom sloot het fonds?
Het ASN Groenprojectenfonds is een ‘groene instelling’. Daardoor ontvangen de particuliere beleggers in het fonds mogelijk een fiscaal voordeel. De wet stelt als voorwaarde aan groene instellingen dat hun feitelijke werkzaamheden voor minstens zeventig procent bestaan uit het financieren van groenprojecten. Door de grote instroom in het fonds in november dreigde het percentage aan groenprojecten onder de zeventig te komen. Daarom was het fonds tijdelijk voor aankopen gesloten. Zo kon de fiscale status van groene instelling voor het fonds behouden blijven.

Openstelling
Er is vastgesteld dat het huidige groenpercentage van het ASN Groenprojectenfonds de openstelling van het fonds rechtvaardigt. Per 14 januari 2015 om 15.00 uur kunnen beleggers weer orders plaatsen.

Share Button