Grote jongens, grote beleggingen, grote risico’s

Nederlandse pensioenfondsen beleggen miljarden in Shell, Chevron en ExxonMobil. De beurswaarde van deze bedrijven hangt af van hoeveel gas en olie ze in de toekomst kunnen winnen en hoeveel geld dat oplevert. Daarin rekenen ze zich vaak te rijk. Met alle risico’s voor de Nederlandse pensioendeelnemer.

Pensioenen moeten toekomstbestendig zijn. Door te investeren in Shell, BP en andere energie-intensieve bedrijven zijn ze allesbehalve dat”, zegt Liset Meddens, woordvoerder van ABP Fossielvrij. Deze actiegroep biedt op 17 maart aan Nederlands grootste pensioenfonds ABP (voor overheids- en onderwijspersoneel) een petitie aan met de oproep om binnen twee jaar te divesteren: zich als investeerder terug te trekken uit de fossiele energiesector.

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button