ASN Bank financiert aankoop Zeeuws windpark

Bron
ASN Bank

De ASN Bank en het ASN Groenprojectenfonds hebben de aankoop van windpark Kreekraksluis door TINC en DG Infra Yield mede gefinancierd. Dit windpark op land van zestien turbines ligt bij de Kreekraksluizen in het Schelde-Rijnkanaal, bij de Zeeuwse gemeente Reimerswaal.

Groene energie
Windpark Kreekraksluis was eigendom van Delta N.V. DELTA is een echt Zeeuws bedrijf: het legt de infrastructuur aan die de provincie voorziet van gas, elektriciteit, water, internet, telefonie en televisie. Delta heeft windpark Kreekraksluis, dat sinds 1996 bestaat, in 2012 voorzien van nieuwe turbines met een capaciteit van 40 megawatt in totaal. Deze zijn sinds september 2013 operationeel. Ze produceren voldoende elektriciteit om circa 28.000 huishoudens van groene energie te voorzien.

Wisseling van eigenaar
Delta heeft het windpark verkocht omdat het niet per se eigenaar wil zijn van windparken waarvan het stroom afneemt. Delta blijft alle groene stroom van windpark Kreekraksluis afnemen. De verkoopprijs bedraagt tussen 61 en 68 miljoen euro.

De nieuwe eigenaren van het park zijn TINC en DG Infra Yield. TINC is een Belgische investeringsmaatschappij die sinds vorige maand is genoteerd aan Euronext. TINC investeert overwegend in operationele publieke en private infrastructuur, en beheert deze projecten ook. Dat geldt ook voor de tweede investeerder, het Belgische DG Infra Yield, waarin vooral institutionele investeerders zitten.

Share Button