Klant kiest eindelijk zelf beste duurzame beleggingen

Veel beleggers weten niet beter: je belt een bank en die kiest voor jou een of meer fondsen. Ook duurzame fondsen. Maar zekerheid over je keuze heb je niet. Sterker nog: banken vertellen niet dat je misschien elders moet zijn voor een belegging die beter bij je past. Groen Goud pakt dat anders aan en biedt een bredere selectie aan duurzame, verantwoorde beleggingsfondsen dan welke bank ook.

Stel: je pakt de trein en je zou alleen maar naar Groningen mogen reizen? Dat is wat er gebeurt met beleggen via een bank. Je kan alleen kiezen uit de fondsen die jouw bank biedt. Met duurzaam beleggen is dat niet anders. ‘Daarom is het hoog tijd voor verandering,’ zo stelt Hubrien Meijaard, duurzaam beleggingsdeskundige en initiatiefnemer van Groen Goud.

Keuze en gemak

Groen Goud maakt beleggen in persoonlijk gekozen, verantwoorde investeringen mét wereldwijde spreiding mogelijk. Met slechts één online rekening, beheer je eenvoudig alle mogelijke duurzame portefeuilles. Automatisch, met de juiste mix van aandelen en obligaties. ‘Met 4 eenvoudige stappen kan een belegger alles zelf regelen,’ aldus Meijaard.

Meer waarde

Beleggen via Groen Goud is duurzaam beleggen in solide en betrouwbare fondsen. Met rendementen die vergelijkbaar zijn met gewone beleggingen. Maar dan zonder kinderarbeid, wapenfabrikanten of milieuvervuilende fabrieken. Maar wel: bedrijven die bijvoorbeeld investeren in zonne-energie of bijdragen aan de groei van ontwikkelingslanden of microkredieten verlenen aan kleine boeren. Meijaard: ‘Zodat je weet dat je geld ook nog meer waarde oplevert voor een mooiere, schonere en rechtvaardige wereld.’

Share Button