AkzoNobel en Unilever industry group leaders in DJSI 2015

De resultaten van de 2015 ‘review’ van de Dow Jones Sustainability Indices zijn gepubliceerd. Akzo Nobel en Unilever wisten dit keer, evenals vorig jaar de titel ‘Industry sector leader’ in de wacht te slepen in respectievelijk de sector ‘Materials’ en ‘Food & Beverage’.

Air-France-KLM is wederom sector leader in Transportation. Westpac Banking Corp uit Australië werd leader onder de banken. ING was vorig jaar leader in de sector ‘Diversified Financials’ maar is, na de afsplitsing van NN, nu voor het eerst ingedeeld onder de banken sector. ING handhaafde zich in de World index maar nu dus in een andere sector.

S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM maakten de uitslag vandaag bekend. Er werden 1.845 ondernemingen geanalyseerd. De exacte samenstelling van de indices wordt a.s. maandag 14 september bekend gemaakt.

KPN wist zich wederom te handhaven in de World Index (Telecommunication Services) evenals DSM (Materials), Wolters Kluwer en Ahold. Randstad is nieuw aan deze World Index toegevoegd.

Share Button