Hoe PFZW de CO2 uitstoot gaat verminderen

Bron
PFZW

PFZW wil de wereld gezond houden. Bijvoorbeeld door te zorgen dat bedrijven waar we in beleggen veel efficiënter worden en dus minder CO2 uitstoten. We willen in 2020 die CO2 in onze beleggingen hebben gehalveerd.

Momenteel is er veel discussie in de politiek en in de kranten over fossiele brandstoffen zoals olie en kolen. De verbranding hiervan zorgt voor CO2-uitstoot en dit leidt tot opwarming van de aarde. Wordt de aarde twee graden warmer, dan ontstaan extreme weersomstandigheden, droogte en overstromingen.

Wat gaan we daaraan doen?

Sommige sectoren produceren veel CO2, zoals de mijnbouw en elektriciteitsproductie. In die sectoren gaan we onze beleggingen in de meest vervuilende bedrijven verkleinen. Tegelijkertijd gaan we het gesprek met deze bedrijven aan om ze te stimuleren schoner te produceren. Doen ze dat niet, dan zullen we niet meer in deze bedrijven beleggen. Doen ze dat wel, dan wordt de CO2-uitstoot op de wereld minder. En dat is onze bedoeling. Op deze wijze wordt het uw pensioen beter beschermd. Waarom? Bedrijven die een grotere belasting zijn voor het milieu dan hun concurrenten, zullen op termijn slechtere rendementen opleveren. Dus we stoppen uw pensioengeld liever in schonere bedrijven. Zo draagt het pensioenvermogen bij aan een betere wereld in plaats van deze uit te putten.

Share Button