ABN AMRO verruimt mogelijkheden duurzaam beleggen

Bron
ABN AMRO

ABN AMRO heeft de drempel van het Duurzame Fondsen Beleggingsmandaat verlaagd naar EUR 100.000. Daarmee hebben meer particuliere klanten van de bank de mogelijkheid om duurzaam te beleggen in de vorm van een mandaat. Bovendien krijgen klanten die beleggen voortaan meer informatie over de duurzaamheid van de ondernemingen waarin zij beleggen.

Instapdrempel

Richard de Groot, directeur vermogensbeheer ABN AMRO: ‘Het Duurzame Fondsen Beleggingsmandaat is een van de populairste mandaten. We hebben de instapdrempel verlaagd zodat meer klanten kunnen profiteren van het gemak van vermogensbeheer. We bieden zo een grotere groep klanten de mogelijkheid om duurzaam te investeren’.

Duurzaamheidsinformatie over beleggingen

Naast deze drempelverlaging biedt ABN AMRO ook meer informatie vanuit de duurzaamheidsindicator voor aandelen en obligaties. In aanvulling op deze indicator wordt een analyse beschikbaar gesteld door de beleggingsadviseurs. Klanten en adviseurs ontvangen deze informatie op basis van de ABN AMRO duurzaamheidsindicator die is samengesteld uit onderzoek van Sustainalytics en analyse van de bank zelf. De kwalitatieve informatie onderbouwt de kwantitatieve beoordeling op basis van ESG-criteria (environmental, social and governance). In de beoordeling neemt de bank ook blootstelling aan schendingen van internationale verdragen mee, én specifiek duurzaamheidsbeleid dat de onderneming voert. De informatie, bedoeld voor individuele beleggingsportefeuilles van retail- en private banking klanten, is beschikbaar op ‘fact-sheets’ en via het beleggingsinternetportaal op abnamro.nl.

Share Button