Nederlanders groentjes in duurzaam sparen

Bron
OneWorld

Nederlanders zijn een spaarzaam volkje. Eind 2015 stond de teller bij de Nederlandse banken op maar liefst 336 miljard euro. Een enorm bedrag dat de banken zouden kunnen investeren in een duurzame toekomst. Nederlanders lijken zich echter nog niet bewust van dit groene potentieel van hun spaarcenten.

Duurzaamheid is binnen de financiële sector steeds minder een taboe. Zo kijken Nederlandse banken steeds vaker naar de maatschappelijke impact van hun investeringen. Eind 2015 stelden ze in een gezamelijk klimaatstatement voortaan alleen nog aan ‘groene’ bedrijven een lening te verstrekken. Banken gebruiken ook ons spaargeld om te investeren. Met de keus voor een groene spaarrekening zorgen we ervoor dat deze beleggingen bijdragen aan een meer duurzame samenleving. Geen investeringen in wapens of vervuilende kolencentrales dus, maar in zonnepanelen en biologische landbouw.

Lees het volledige artikel

Share Button