Onderzoek Nederlandse miljonairs: beperkt aandacht voor duurzaam en impact investing

Van Lanschot heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd onder Nederlandse miljonairs: de 4de editie van het rapport ‘Vermogend Nederland’. Uit het onderzoek blijkt maar niet dat de belangstelling voor duurzaamheid en voor impact investing groot is onder de Nederlandse miljonairs. Deze onderwerpen komen in de studie niet of nauwelijks aan bod.

In Het Finaciële Dagblad zegt Philippe Mol, directeur Private Office bij Van Lanschot wel dat de bank een toegenomen interesse opmerkt voor deelname aan goede doelen. “Zo reserveert een op de vier miljonairs geld voor een goed doel. ‘Deels komt dat door de terugtredende overheid, waardoor culturele instellingen veel actiever zijn gaan werven’, zegt Mol. ‘Maar “impact investing” — investeren met een maatschappelijk doel — is ook in opkomst.’ “

Open de interactieve rapportage

Share Button