ASN Bank completeert financiering Zonnedak Volendam

Zonnedak Volendam is vrijdag 26 augustus officieel geopend door FC Volendam voorzitter Wim Biesterveld en de burgemeester van Volendam Wim Van Beek. ZonnepanelenDelen en de ASN Bank hebben samen de financiering voor de 1.059 zonnepanelen op het voetbalstadion van FC Volendam mogelijk gemaakt. De 287 huishoudens die deelnemen in het project zonnedak Volendam profiteren direct van de opgewekte zonnestroom.

Zonnedak Volendam is het tweede zonne-energieproject dat door een samenwerking van platform ZonnepanelenDelen en de ASN Bank tot stand komt. Met zichtbare voorbeeldprojecten, waarin men zelf kan participeren, laten alle partijen zien dat iedereen zelf direct een bijdrage kan leveren aan een duurzamere toekomst.

Sonja van Eijk van de ASN Bank: “We ondersteunen zonne-energieprojecten van harte om te zorgen dat we naar een duurzamere samenleving groeien. Zeker als er zoveel actieve participatie is vanuit huishoudens, Zo maken we samen een betere wereld voor morgen.”

Sven Pluut van ZonnepanelenDelen: “Ik ben erg blij dat we met onze samenwerking met de ASN bank laten zien dat crowdfunding en bankfinanciering uitstekende manieren zijn om de energietransitie te versnellen.“

Op de verschillende tribunes liggen in totaal 1.059 zonnepanelen, waarbij de jaarlijkse opbrengst gelijk staat aan het verbruik van meer dan 70 huishoudens. De opbrengst van het zonnedak is voor iedereen in Nederland bij te houden via de awardwinning ZonneDelen app voor de mobiel. Sinds de aansluiting is al meer dan 100.000 kWh opgewekt door de 1.059 zonnepanelen.

Share Button