Lendahand verkrijgt AFM-vergunning

De Nederlandse fintech-startup Lendahand, die financiering verstrekt aan ondernemers in opkomende landen, heeft een vergunning van de AFM gekregen. Het gaat om een vergunning voor beleggingsonderneming. Met de vergunning kan Lendahand uitbreiden naar andere landen in de EU.

“De vergunning geeft aan dat de AFM vertrouwen heeft in hoe wij onze processen hebben geregeld”, zegt Koen The, CFO van Lendahand. “Dat is een belangrijk signaal naar onze uitleners. We verwachten dat dit nieuwe investeerders zal trekken.”

Uitbreiding naar Groot-Brittannië

Met de AFM-vergunning op zak wil Lendahand de eerste stap zetten naar het buitenland. Groot-Brittannië is het eerste land waar de crowdfunder heen gaat. The: “Omdat wij een nichespeler zijn, ligt het voor de hand dat we naar een markt gaan waar mensen al gewend zijn om te crowdfunden. Groot-Brittannië is de grootste crowdfundingmarkt in Europa. Daarnaast faciliteert de Britse toezichthouder de markt op een erg goede manier.” Eerder al ontving Lendahand steun van de Britse overheid.

Over Lendahand

Lendahand is een Nederlandse organisatie die via crowdfunding mesokredieten verstrekt aan MKB’ers in opkomende landen die niet in aanmerking komen voor microkrediet of een lening van de bank. De sociale investeerder leent een bedrag uit wat bij hem of haar past en investeert zodoende in de groeiwens en zelfredzaamheid van een ondernemer in bijvoorbeeld Colombia, de Filipijnen of Kenia. Het werkkapitaal wordt door lokale partners van Lendahand direct aan ondernemers beschikbaar gesteld, waardoor zij in machines, grondstoffen of een werkplaats kunnen investeren. Dit draagt bij aan de lokale economische groei en werkgelegenheid en leidt tot sociale, economische en educatieve vooruitgang. De investeerder ontvangt voor zijn verstrekte lening een rente van 3 tot 6 procent op jaarbasis.

Share Button