Beleggers moeten waken voor ESG Light

Bron
The Asset

Isabelle Cabie, Global Head of Responsible Development bij Candriam, ziet wel degelijk een overduidelijke groei in duurzaam beleggen. Het is volgens haar geenszins een hype en ook geen speelbal in de marketingstrategie van asset managers en fondshuizen. Dat zegt Cabie in een interview met The Asset na afloop van Candriams International Media Seminar in Brussel. Voor Candriam is duurzaam beleggen een belangrijk speerpunt. Met zo’n twintig jaar aan ervaring kun je zeggen dat deze beleggingsstijl helemaal is ingeburgerd in het DNA van de asset manager. Duurzaam beleggen gaat volgens Cabie niet ten koste van het rendement, wat nu nog steeds te veel beleggers aannemen.

Een probleem was geruime tijd het gebrek aan historische data inzake de performances. Maar daar is intussen een omslag in gekomen. “Er is onderwijl een scala aan onderzoeksresultaten bekend geworden dat het juist goed uitpakt. Er is veel meer zicht op de performance.” Cabie roept echter op tot een betere educatie van beleggers om ze meer inzicht in de mogelijkheden en de mogelijke opbrengsten van duurzaam beleggen te bieden.

Lees het volledige artikel

Share Button