Coen de Ruiter benoemd tot algemeen directeur van Independer

Algemeen directeur Ruud Martens zal medio 2017 na ruim 17 jaar afscheid nemen van Independer. Coen de Ruiter (Max Havelaar en Apenheul) volgt Martens op als algemeen directeur en treedt per 1 februari 2017 in dienst bij Independer. Remco Armee (Marktplaats) start per 1 januari als directeur e-commerce. Financieel directeur Serge van Lier verlaat Independer op 1 april 2017. Met het vertrek van Martens en Van Lier neemt Independer afscheid van twee grondleggers van het fundament dat Independer heeft gemaakt tot een succesvolle organisatie. ”Ik ben heel trots op wat we in 17 jaar hebben bereikt. Het was dan ook een moeilijk besluit dit prachtige bedrijf te gaan verlaten”, aldus Martens.  

Coen de Ruiter benoemd tot algemeen directeur

Coen de Ruiter (47) is door de Raad van Commissarissen van Independer benoemd tot opvolger van Ruud Martens als algemeen directeur. De Ruiter heeft een achtergrond in zowel commercie (Unilever) als maatschappelijk ondernemen (o.a. stichting Max Havelaar). Hij is momenteel algemeen directeur van stichting Apenheul. De Ruiter is enthousiast over de wijze waarop Independer een maatschappelijke missie combineert met commercie. Hij kijkt ernaar uit met Independer verder te werken aan transparantie en duidelijkheid voor klanten in ingewikkelde financiële markten. Zowel de RvC als het huidige directieteam zien in Coen de Ruiter een zeer geschikte opvolger van de huidige algemeen directeur.

Over Independer

Independer is opgericht in 1999 met het doel de financiële wereld transparanter en eerlijker te maken. We kaarten misstanden aan, vergelijken diensten en producten en we helpen mensen met kiezen. We maken verzekeren gemakkelijk voor inmiddels meer dan 1 miljoen klanten. In 2011 mocht Achmea onze aandeelhouder worden. Sinds 2016 is Achmea 100% eigenaar. Maar we stelden de voorwaarde dat ze zich inhoudelijk niet met ons bedrijf mochten bemoeien. Zo blijven onze vergelijkingen volledig en objectief. Dat geldt ook voor ons advies. Een Raad van Toezicht bewaakt deze objectiviteit. Met meer dan 250 Independers blijven we bezoekers helpen om onafhankelijke keuzes te maken. Daarom heten we nog steeds Independer.

 

Independer is bekend als vergelijkingssite, maar we doen veel meer. We houden de financiële wereld in de gaten en komen in actie als we misstanden tegenkomen. We brengen consumenten, verzekeraars en andere partijen bij elkaar, om samen producten en diensten voor klanten te verbeteren. Ons forum biedt een discussieplatform. In onze ‘winkel’ geven we advies en kun je verzekeringen afsluiten. We onderhandelen met verzekeraars over scherpe prijzen en goede voorwaarden. Maar we regelen ook schades en voeren wijzigingen door. Waar mogelijk checken we jaarlijks of je nog de juiste verzekering hebt.

Share Button