De 10 beste duurzame aandelenfondsen volgens AF Advisors

Bron
IEXProfs

Ondanks de beperkte focus van Nederlandse particuliere belegger op duurzaam is het aantal beschikbare duurzame fondsen op de Nederlandse markt in de afgelopen drie jaar met ruim de helft toegenomen. Een groot deel van deze stijging is toe te schrijven aan nieuwe indexfondsen. AF Advisors heeft de wereldwijd beleggende aandelenfondsen met een duurzaam karakter die in Nederland worden aangeboden aan strenge selectiecriteria onderworpen. Naast factoren als rendement, risico en kosten is gekeken naar de kwaliteit van het beleggingsteam, cashflows, informatievoorziening en consistente prestaties is gekeken naar hoe ESG-criteria zijn toegepast in het beleggingsproces. De fondsprestaties zijn over een periode van zowel drie als vijf jaar beoordeeld.

De beste tien fondsen

Nederlandse assetmanagers zijn met vier fondsen goed vertegenwoordigd in de Top 10 van beste wereldwijd duurzaam beleggende aandelenfondsen. De lijst wordt aangevoerd door het Delta Lloyd Equity Sustainable Global fonds. Het fonds hanteert naast uitsluitingscriteria een best in class-aanpak, en laat een iets hoger rendement zien dan de MSCI World tegen hetzelfde risico. Ook zijn de kosten het laagste van alle fondsen in de Top 10.

Lees het volledige artikel op IEXProfs

 

Share Button