Nieuwe meetlat tegen gesjoemel met verantwoorde belegging

Bron
FD

Terwijl een groeiende groep beleggers zich stort op ‘impact investing’ blijft de definitie vaag en het risico op beleggen in bedrijven en projecten die achteraf toch niet zo duurzaam of verantwoord blijken levensgroot. Een nieuwe set graadmeters, bedacht door de grote Nederlandse financiële instellingen, moet daar verandering in brengen.

De lijst met indicatoren is het voorlopige resultaat van een door toezichthouder De Nederlandsche Bank opgezette werkgroep, waar een groot deel van de Nederlandse financiële sector in is vertegenwoordigd: pensioenuitvoerders PGGM en APG, grootbanken ING, Rabobank en ABN Amro, verzekeraars Achmea en NN Group en een reeks andere financiële partijen. Namens het niet-financiële bedrijfsleven zitten Unilever en Philips in de werkgroep.

Lees het volledige artikel in het FD

Share Button