Standard Life Investments introduceert het Global Equity Impact Fund

Standard Life Investments introduceert vandaag zijn eerste impactfonds, het Global Equity Impact Fund, gemanaged door Sarah Norris en Dominic Byrne.

Impactbeleggen omvat het beleggen in bedrijven die de intentie hebben om meetbare positieve resultaten te boeken voor de samenleving en het milieu, naast het realiseren van een financieel rendement.

Standard Life Investments heeft de zeventien universeel geaccepteerde Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties gebruikt als een kader om zijn impactproces en -analyse te ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat de bedrijven waarin het fonds belegt echt positief bijdragen aan het milieu en de samenleving. Alle zeventien SDGs zijn opgenomen in het Global Equity Impact fonds. Het fonds belegt in bedrijven waarvan de activiteiten, technologieën of producten specifiek zijn ontworpen om oplossingen te bieden voor bijvoorbeeld gezondheidszorg, onderwijs en armoede. Het fonds heeft een high-conviction portefeuille met daarin aandelen van 35-60 bedrijven opgenomen.

Het fonds is voor beleggers die willen investeren in een betere toekomst en wordt beheerd op basis van vijf principes:

  • De ondersteuning van het leveren van meetbare positieve resultaten voor de samenleving en het milieu en daarnaast het realiseren van een sterk financieel resultaat
  • Een bottom-up, bedrijfsspecifieke beleggingsbenadering
  • Peer review van beleggingsideeën in elke fase van het beleggingsproces
  • Een toekomstgerichte, langetermijnaanpak
  • Actieve betrokkenheid bij de onderneming

Sarah Norris, fondsbeheerder van het Global Equity Impact fonds, zegt: “Asset owners are looking to embrace impact investing but lack appropriate investment solutions.  The UN’s SDGs provide a common language for impact solutions that help unlock impact investing for mainstream investors.  Active management is an essential component of successful impact investing.  Engagement with management is necessary, both for impact analysis and to encourage better behaviours and disclosures.”

Share Button