ASN Duurzaam Small & Midkap Fonds best renderende duurzaam aandelenfonds in 2017

Het ASN Duurzaam Small & Midkap Fonds is het best renderende Nederlandse duurzaam aandelenfonds in 2017 geweest met een rendement van +23,0%. Dit heeft Portaal Duurzaam Financieel (www.duurzaam-beleggen.nl) vandaag bekend gemaakt. Deze portal is in eigendom van Van der Molen Environmental Internet Services. 

In tegenstelling tot de voorgaand jaar wisten alle duurzame aandelenfondsen in 2017 een positief rendement te behalen. De AEX steeg in 2017 met bijna 13%.

Na het ASN Duurzaam Small & Midkap Fonds behaalde het fonds NN Global Sustainable Opportunities P met een rendement van +17,5% de tweede plaats en het fonds AEGON Duurzaam Index Aandelen de derde plaats (+12,4%).

De rendementsgegevens zijn afkomstig van Morningstar. Op Portaal Duurzaam Financieel worden ook de actuele koersen en rendementen getoond van de duurzame Nederlandse fondsen in samenwerking met Morningstar.

Sinds het jaar 2002 wordt jaarlijks door Van der Molen E.I.S. bepaald welk ‘Nederlands’ duurzaam aandelenfonds (uitgezonderd sectorfondsen) het hoogste gerendeerd heeft in het kalenderjaar. Van der Molen E.I.S. heeft als eerste het initiatief genomen hiervoor. Voor een overzicht van alle voorgaande jaren klik hier.

Share Button